Oferta Wigilii Firmowej

Święta to ten najwspanialszy czas w roku, kiedy chcemy zasiąść razem przy stole i dzielić się radością. 

Wspólne ucztowanie w cudownej atmosferze, przy choince i gwiazdkowych dekoracjach, zbliża członków zespołu, a przełożonemu daje szansę na podziękowanie im za całoroczne zaangażowanie. 

Gospoda Warmińska zapewni idealną przestrzeń na magiczny wieczór firmowy – taki, który sprawi wszystkim mnóstwo przyjemności i oczaruje zarówno smakiem, jak i nastrojowym klimatem.

 Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!

Do wyboru mamy trzy propozycje cenowe, różniące się czasem trwania przyjęcia oraz ilością serwowanych potraw.

 

Propozycja I  69 zł/os

Zupa – Wigilijny barszcz czerwony podany z uszkami z nadzieniem grzybowym 

Danie Główne – smażony filet z sandacza podany na sosie śmietanowo – porowym z puree ziemniaczanym 

Kompot z suszu  

 Deser – Naleśniki z masą makową i sosem kajmakowym 

Czas trwania spotkania do 2 godzin

Propozycja II  79 zł/os

Zupa – (serwowana – jedna do wyboru) 

Wigilijny barszcz czerwony serwowany z uszkami grzybowymi 

Grzybowa – z leśnych grzybów serwowana z kwaśną śmietaną i pietruszką 

Danie Główne – (serwowane – jedno do wyboru) 

Pieczony filet z Miruny podany z duszoną cebulką i rodzynkami oraz puree ziemniaczanym 

surówka z kiszonej kapusty

Smażony filet z dorsza z prażoną cebulką i rodzynkami, ziemniaczki  po staropolsku, zestaw surówek 

Smażony filet z sandacza z sosem śmietanowo – porowym podany z ziemniaczkami po staropolsku  i zestawem surówek  

oraz 

Pierogi z kapustą i grzybami podane na półmiskach okraszone masłem i cebulką

Deser – szarlotka z bitą śmietaną lub sernik królewski (jedno do wyboru) 

Kawa, herbata, kompot z suszu, woda niegazowana z cytryną 

  Czas trwania spotkania do 2 godzin

Propozycja III –  109 zł/os

Zupa – (serwowana – jedna do wyboru) 

Wigilijny barszcz czerwony serwowany z uszkami grzybowymi 

Grzybowa – z leśnych grzybów serwowana z kwaśną śmietaną i pietruszką 

Danie Główne – (serwowane – jedno do wyboru) 

Pieczony filet z Miruny podanyz duszoną cebulką i rodzynkami oraz puree ziemniaczanym 

surówka z kiszonej kapusty

Smażony filet z dorsza z prażoną cebulką i rodzynkami, ziemniaczki  po staropolsku, zestaw surówek 

Smażony filet z sandacza podany z ziemniaczkami po staropolsku i zestawem surówek  

                 Ciepłe dania:                          

Pierogi z kapustą i grzybami 

 Pierogi z kaszą i pieczarkami okraszone masłem i cebulką

 Kapusta wigilijna z suszoną śliwką lub grzybami 

Zimne przekąski (na stołach):

Tradycyjnyśledź w oleju z cebulą, korniszonem i szczypiorkiem

Tymbaliki z łososia z jajkiem i warzywami

Wigilijny kulebiak nadziewany kiszoną kapustą 

Ryba po grecku

Deser – Piernik lub Kluski z makiem 

Kawa, herbata, kompot z suszu, woda niegazowana z cytryną 

  Czas trwania spotkania do 3 godzin 

Istnieje możliwość zamiany dania głównego na mięsne (np. karkówka w sosie własnym                   z pieczarkami, panierowany filet z kurczaka zapiekany z ananasem i mozarellą, tradycyjny zraz      z szynki) 

Zapraszamy